Bestyrelsen

WRO i Danmark er stolte over at kunne introducere en bredt funderet bestyrelse, som har til opgave at hjælpe med at udbrede kendskabet til WRO, markedsføre WRO i de yngste aldersgrupper og skaffe funding til WRO i Danmark.

Bestyrelsen er repræsenteret af personer med tilknytning til det danske arbejdsmarked, skole- og uddannelsessektoren fra folkeskole over ungdomsuddannelser til videregående uddannelser, samt personer/institutioner, som kan have en naturlig interesse i at arbejde sammen med WRO.

Bestyrelsen vælges på den årlige generalforsamling og skulle man evt. have forslag til kandidater, der kan supplere bestyrelsen kompetencer, så er man velkommen til at kontakte Søren Lundby Winther eller Birthe Ritter.

Bestyrelsen består af:

Søren Winther Lundby, Formand. Søren er udddannet Filosof fra Aarhus Universitet i 2000 og har siden været optaget af at arbejde med bæredygtig udvikling med fokus på FN’s bæredygtighedsmål. Søren arbejder pt. med Climate Planet og den nystartede organisation Global Public.

Kasper Palm er Forbundssekretær i Dansk Metal og leder af DM’s uddannelsessekretariat. Kasper sidder endvidere i bestyrelsen for Industriens Uddannelser.

Trine Pedersen er lektor i matematik og fysik på Solrød Gymnasium. Trine har i flere år deltaget i forskelllige robotkonkurrencer med sine elever som et led i undervisning i programmering bl.a. i RoboCup og i WRO.

Poul Kattler er udstillingsudvikler på Experimenatrium hvor han i 25 år lavet udstillinger om naturvidenskab og teknologi. Poul arrangerer hvert år RoboCup Junior sammen med DTU på Experimentarium.

Jacob Nielsen er Lektor på Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet under det Tekniske Fakultet på Syddansk Universitet, hvor han underviser og forsker i Robotteknologi, HRI (Human Robot Interaction) og Robotter til Leg og Læring. Han er uddannet Robotingeniør og har skrevet en phd. om modulære robotter, hvor brugeren både bygger den fysiske robot og hvor robottens opførsel (program) ligger indlejret i dens fysiske struktur. Derudover er Jacob Nielsen siden 2015 formand og medstifter af Teknologiskolen (www.teknologiskolen.dk), der er en frivillig forening, der formidler teknologiforståelse til børn og unge mellem 6 og 18 år. Teknologiskolen har årligt ca. 100 deltagere og afholder hver sommer en stor sommer-camp for 50-100 børn og unge.

Janne Schwaner er uddannet folkeskolelærer og er tidligere udviklingskonsulent i Ballerup Kommune, hvor hun bl.a. har stor erfaring med at arrangere robotkonkurrencer.

Ole Caprani er lektor på Institut for Datalogi ved Aarhus Universitet. Ole er et stort legebarn og en blændende formidler, og han har undervist store og små i robotter, fra børnehavebørn, folkeskoleelever, Coding Pirates, Gymnasieelever til Universitetsstuderende. Ole sidder desuden i WRO Internationals Advisory Board og er med til at udvikle nye opgaver hvert år, og det er selvfølgelig Ole, der startede WRO i Danmark tilbage i 2004.

 

BalaSuthas Sundararajah er uddannet Datalog fra Aarhus Universitet i 2005 og er en  hardcore iværksætter. Suthas er idag CEO i Redia, der arbejder med digital kommunikation og desuden sidder han i bestyrelsen for Elevakademiet, der bl.a. arrangerer Danmarks sejeste Techcamp for 10 -16 årige.

Rasmus Dahl, Chefkonsulent i DI, Forskning, videregående uddannelser og mangfoldighed.

Birthe Ritter er CoFounder og Partner i eSkills.dk, der er WRO National Organizer i Danmark. Birthe har en baggrund i bl.a. Dansk Industri hvor hun arbejdede med at sikre tilstrækkelige it-kompetencer i arbejdsstyrken, herunder at tiltrække flere børn og unge – især piger –  til de tekniske og naturvidenskabelige uddannelser. Birthe har de sidste 12 år arrangeret WRO i Danmark sammen med bl.a. Ole Caprani.