Schedule for WRO Friendship Invitational 2019

Activities for everybody

Activities for Regular – Elementary, Junior & Senior

Activities for Open – Elementary, Junior & Senior

Activities for WeDo – Regular & Open

Judges meeting at venue Friday August 2nd  8.30 -11.00

National Organizers meeting Friday August 2nd 17.00 – 19.00

 

July 31st

All

Time

Activity

Duration

15.00 – 21.00

Arrival & registration – *Billund Airport

6 hours

 

August 1st

All

Time

Activity

Duration

08.00 – 15.00

Arrival & registration – *Billund Airport

7 hours

10.00 – 16.30

Visit to LEGOLAND

6,5 hours

17.00

Bus departure to Aarhus

1,5 hour

18.30 – 19.30

Arrival at hotels – check in

1 hour

19.30 – 20.30

Dinner at hotels

1 hour

*      If you do not arrive/depart by plane at/from Billund Airport or you arrive/leave at another date you still need to come to the airport to register and pick up your tickets. You can also leave your luggage at the busses in the airport for transportation to hotels in Aarhus.


Billund Airport is a 5-minute drive from LEGOLAND and there will be a shuttle bus taking you there on August 1st.


You can also register at the venue in Aarhus on August 2nd – this will then obviously be without tickets to LEGOLAND

 

August 2nd

All

Time

Activity

Duration

07.00 – 08.00

Breakfast at hotels

1 hour

08.00

Walking busses leave hotels

30 min

08.30

Venue opens

NA

12.45 – 14.00

Lunch

1,25 hour

14.00 – 14.30

Busses for opening ceremony

NA

15.30 – 16.30

Opening ceremony

1 hour

16.30 – 18.00

Collaboration challenge

1,5 hours

18.00 - 20.00

Picnic and rides in the amusement park

At 20.00 there is an open air concert – tbc

2,5 hours

Open    Elementary, Junior & Senior

Time

Activity

Duration

08.30 – 13.00

Venue open for set up

4,5 hours

13.00 – 14.00

Lunch

1 hour

Regular  Elementary, Junior & Senior

 

 

 

Time

Activity

Duration

08.30 – 10.30

Regular practice time. Judges meetings

2 hours

10.30 – 12.00

Assembly time

1,5 hours

10.30 – 12.00

Judges training time

1,5 hour

12.00 – 12.15

Inspection and quaranteen time

15 minutes

12.15 – 13.00

Lunch

45 minutes

13.00 – 14.15

Test rounds – scores do not count

1,25 hours

WeDo Open

Time

Activity

Duration

08.30 – 13.00

Venue open can set up in this time slot

4,5  hours

13.00 – 14.00

Lunch

1 hour

WeDo Regular

 

 

Time

Activity

Duration

08.30 – 11.00

Regular practice time.

2, 5 hours

11.00 – 13.00

Teams and judges train – scores do not count.

2 hours

13.00 – 14.00

Lunch

1 hour


 

August 3rd

All

Time

Activity

Duration

07.00 – 08.00

Breakfast at hotels

1 hour

08.00

Walking busses leave hotels

30 min

08.30

Access to Venue

NA

16.30 – 18.30

Friendship Evening

2 hours

18.30

Walking busses leave for hotels

30 min

Regular

Elementary, Junior& Senior

Time

Activity

Duration

08.45 – 09.00

Announcement of surprise rule

30 min

09.00 – 10.00

Practice time

1 hour

10.00 – 10.15

Inspection and quarantine time

15 min

10.15 – 10.30

Randomization

15 min

10.30 - 11.15

Round 1

45 min

11.15 – 12.45

Lunch & practice for round 2

1,25 hour

12.45 – 13.00

Inspection and quarantine time

15 min

13.00 – 13.15

Randomization

15 min

13.15 - 14.00

Round 2

45 min

14.00 – 14.45

Practice for round 3

45 min

14.45 – 15.00

Inspection and quarantine time

15 min

15.00 – 15.15

Randomization

15 min

15.15 - 16.00

Round 3

45 min

Open Elementary, Junior & Senior

Time

Activity

Duration

09.00 – 10.00

Finish setting up

1 hour

10.00 – 11.30

Judging round 1

1,5  hour

11.30 – 12.30

Judge deliberation round 1

1 hour

12.00 – 13.00

Lunch

1 hour

14.00 – 15.30

Judging round 2

1 hour

15.30 – 16.30

Judge deliberation round 2

1 hour

 WeDo Open

Time

Activity

Duration

09.00 – 10.00

Finish setting up

1 hour

10.00 – 11.30

Judging round 1

1,5 hour

11.30 – 12.30

Judge deliberation round 1

1 hour

12.00 – 13.00

Lunch

1 hour

14.00 – 15.30

Judging round 2

1 hour

15.30 – 16.30

Judge deliberation round 2

1 hour

WeDo  Regular

Time

Activity

Duration

09.00 – 10.00

Preparation and practice for round 1

1 hour

10.00 – 10.15

Inspection and quarantine time

15 min

10.15. – 11.15

Round 1 incl interview

1 hour

11.15 - 12.30

Lunch and break

1,25 hour

12.30 – 13.00

Practice for round 2

30 min

13.00 – 13.15

Inspection and quarantine time

15 minutes

13.15 – 14.00

Round 2

45 min

14.00 -14.30

Break

30 min

14.30 – 15.00

Practice for  round 3

30 minutes

15.00 -15.15

Inspection and quarantine time

15 min

15.15 – 16.00

Round 3

45 min

 

August 4th

All

 

Time

Activity

Duration

07.00 – 08.00

Breakfast at hotels

1 hour

08.00

Walking busses leave hotels

30 min

08.30

Access to Venue

NA

13.00 -14.00

Closing Ceremony at venue

1 hour

14.15

Busses leave for Billund Airport

NA

REGULAR Elementary, Junior & Senior

Time

Activity

Duration

08.30 – 12.00

2nd day challenge. This is a new challenge. Every team has 3 attempts that can be done from 8.45- 12.00 by telling the judges “Now we want an attempt” and then thee run counts. Much more information on this challenge will follow – please be patient

3,5 hours

08.30 – 08.45

Announcement of 2nd day challenge (every team will get the 2nd day on paper in English / illustrations as well)

(15 minutes)

08.45 – 11.30

Testing / Preparation / Run Time
(Teams can bring their robot from day 1 and solve the 2nd day challenge)

 

(1,45 hours)

11.30 – 12.00

Final Run Time (no further testing, only runs for teams that have not done all attempts)

(30 minutes)

12.00 – 13.00

Lunch

1 hour

Open Elementary, Junior & Senior

Time

Activity

Duration

09.00 – 10.00

Judging round 3

1 hour

10.00 – 11.00

Judge deliberation final

1 hour

11.30 – 12.30

Lunch

1 hour

WeDo

 Open & Regular

9.00 – 12.00

Surprise activity

3 hours

12.00 – 13.00

Lunch

1 hour

 

August 5th

All

Time

Activity

Duration

All day

Transfer for Billund Airport (schedule will follow)

 

 

Copyright © 2019 World Robot Olympiad Denmark and World Robot Olympiad Association.