Velkommen til WRO 2022

Temaet for 2022 er My Robot My Friend.

Årets tema og udfordringer kredser om, hvordan robotter kan hjælpe os mennesker i hjemmet, i sundhedssektoren og i forbindelse med redningsarbejde. Hvordan kan robotter og mennesker arbejde sammen på en meningsfuld og sikker måde ?

Bemærk at som noget nyt i 2022, så er opgaverne baseret på LEGO Education WeDo IKKE længere en del af det officielle WRO program. I Danmark har vi dog valgt, at vi stadig arbejder med WeDo på nationalt plan. Læs retningslinjer for WeDo.

Årets opgaver

Future Innovators

Indenfor Future Innovators arbejder alle aldersgrupper med de samme tre temaer:

Redningsrobotter

Vi er på udkik efter robotløsninger, der kan hjælpe og aflaste redningsmandskabet eller som helt alene kan udføre redningsarbejde.

Download opgaven for Future Innovators:

RoboMission

I RoboMission kategorien skal holdet bygge en robot, der kan løse en række opgaver/missioner på en bane på tid. Du er velkommen til at downloade print-filer til RoboMission banerne, men vi vil gerne vide hvem du er og hvilken skole du kommer fra, før du kan downloade banerne.

Indskoling (Regular)

WeDo-opgaven for indskoling er at slukke en skovbrand og redde træer og mennesker ud fra de brændende områder (samme opgave som 2020 og 2021)

Download opgave til indskoling

.

Mellemtrin (Elementary)

Opgaven for mellemtrin (og evt indskoling)  er at bygge en robot, der kan hjælpe til i haven. Robotten skal slå græs og luge ukrudt. Samtidigt skal robotten passe på mariehønsene og bringe dem i sikkerhed.

Download opgave til mellemtrin

.

Udskoling (Junior)

I opgaven for udskoling skal robotten hjælpe med at slukke en brand inde på en fabrik, transportere farlige kemikalier, og sende informationer til redningsmandskabet om hvor menneskene befinder sig på fabrikken. Samtidigt skal robotten bevæge sig i ukendt terræn på vej mod fabrikken.

Download opgave til udskoling

.

Ungdomsuddannelserne (Senior)

On the senior playing field, the robot takes on the role of a care and transport robot in a hospital. It is supposed to take laundry to the hospital’s own laundry shop, bring water to different rooms, and play with the patients. At the same time, the robot has to pay attention to the nurses and visitors as it makes its way through the hospital corridors.

Download opgave til ungdomsuddannelserne

.

Explorer (er ikke klar endnu)

Eksplorer er en forsimplet udgave af Mellemtrinsopgaven. Den er udviklet af vores WRO kollegaer i Syafrika, og den er beregnet for mellemtring og udskoling, der er helt nybegyndere i WRO sammenhænge og som måske synes, at de normale opgaver er for svære.

Vigtig information om WeDo

Bemærk at som noget nyt i 2022, så er opgaverne baseret på LEGO Education WeDo IKKE længere en del af det officielle WRO program. I Danmark har vi dog valgt, at vi stadig arbejder med WeDo på nationalt plan – men i internationale events som verdensfinalen kan man ikke deltage med WeDo- opgaven. Praktisk betyder det, at man i indskolingen kan vælge at gøre følgende:

Future Innovators

a) Opgaven kan løses med WeDo eller Spike Essential, men man kan så ikke deltage i internationale events.

b) Opgaven kan løses med Spike Prime, EV3 eller Robot inventor, og man har mulighed for at deltage i internationale events. I dette tilfælde gælder de almindelige Generelle regler for Future Innovators.

RoboMission

a) Man kan vælge at løse den specielle WeDo opgaven med WeDo eller Spike Essential. Det er opgaven med skovbrande (samme som i 2020 og 2021), og man kan så ikke deltage i internationale events.

b) Man kan vælge at løse opgaven for  mellemtrin/Elementary der henvender sig til de 8 – 12 årige. Opgaven skal løses med Spike Prime, EV3 eller Robot inventor, og man har mulighed for at deltage i internationale events. I dette tilfælde gælder de almindelige Generelle regler for RoboMission.

For alle andre aldersgrupper har dette ingen betydning.