Bestyrelsen

WRO i Danmark er stolte over at kunne introducere en bredt funderet bestyrelse, som har til opgave at hjælpe med at udbrede kendskabet til WRO, markedsføre WRO og skaffe funding til WRO i Danmark.

Bestyrelsen er repræsenteret af personer med tilknytning til det danske arbejdsmarked, skole- og uddannelsessektoren fra folkeskole over ungdomsuddannelser til videregående uddannelser, samt personer/institutioner, som kan have en naturlig interesse i at arbejde sammen med WRO.

Bestyrelsen vælges på den årlige generalforsamling og skulle man evt. have forslag til kandidater, der kan supplere bestyrelsen kompetencer, så er man velkommen til at kontakte Søren Lundby Winther eller Birthe Ritter.

 

Søren Winther Lundby

Søren Winther Lundby

Formand

Søren er udddannet Filosof fra Aarhus Universitet i 2000 og har siden været optaget af at arbejde med bæredygtig udvikling med fokus på FN’s bæredygtighedsmål. Søren arbejder pt. med Climate Planet og den nystartede organisation Global Public.

Kasper Palm

Kasper Palm

Bestyrelsesmedlem

Kasper er Forbundssekretær i Dansk Metal og leder af DM’s uddannelsessekretariat. Kasper sidder endvidere i bestyrelsen for Industriens Uddannelser.

Trine Pedersen

Trine Pedersen

Bestyrelsesmedlem

Trine er lektor i matematik og fysik på Solrød Gymnasium. Trine har i flere år deltaget i forskelllige robotkonkurrencer med sine elever som et led i undervisning i programmering bl.a. i RoboCup og i WRO.

Poul Kattler

Poul Kattler

Bestyrelsesmedlem

Poul er udstillingsudvikler på Experimenatrium hvor han i 25 år lavet udstillinger om naturvidenskab og teknologi. Poul arrangerer hvert år RoboCup Junior sammen med DTU på Experimentarium.

 

Ron Amir

Ron Amir

Bestyrelsesmedlem

Ron er chefkonsulent i DI og arbejder med grundskolen, erhvervsuddannelserne og de gymnasiale uddannelser. Han har flere års erfaring fra Christiansborg og har bl.a. arbejdet som særlig rådgiver

 

Jacob Nielsen

Jacob Nielsen

Bestyrelsesmedlem

Jacob er Lektor på Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet under det Tekniske Fakultet på Syddansk Universitet, hvor han underviser og forsker i Robotteknologi, Human Robot Interaction og robotter til leg og læring. Han er uddannet Robotingeniør og har skrevet en phd. om modulære robotter, hvor brugeren både bygger den fysiske robot og hvor robottens opførsel (program) ligger indlejret i dens fysiske struktur.

Derudover er Jacob Nielsen siden 2015 formand og medstifter af Teknologiskolen, der er en frivillig forening, som formidler teknologiforståelse til børn og unge mellem 6 og 18 år. Teknologiskolen har årligt ca. 100 deltagere og afholder hver sommer en stor sommer-camp for 50-100 børn og unge.

Janne Schwaner

Janne Schwaner

Bestyrelsesmedlem

Janne er uddannet folkeskolelærer og er tidligere udviklingskonsulent i Ballerup Kommune, hvor hun bl.a. har stor erfaring med at arrangere robotkonkurrencer.

Søren Ranthe

Søren Ranthe

Bestyrelsesmedlem

Søren er skoleleder på Antvorskov Skole en stor folkeskole med over 1100 elever. Skolen har inddraget robotter og teknologi i undervisningen siden 2013, og deltager i forskellige konkurrencer som WRO, First Lego League, Edison og Unge Forskere.

Antvorskov Skole er linjeopdelt i overbygningen og har på hver årgang 2 science linjer. Skolen er udvalgt af Undervisningsministeriets til deltagelse i ”Forsøg med teknologiforståelse i folkeskolens obligatoriske undervisning”.

Birthe Ritter

Birthe Ritter

Bestyrelsesmedlem

Birthe  er CoFounder og Partner i eSkills.dk, der er WRO National Organizer i Danmark. Birthe har en baggrund i bl.a. Dansk Industri hvor hun arbejdede med at sikre tilstrækkelige it-kompetencer i arbejdsstyrken, herunder at tiltrække flere børn og unge – især piger –  til de tekniske og naturvidenskabelige uddannelser. Birthe har siden 2006 arrangeret WRO i Danmark.