WRO Konkurrencer

Indenfor alle aldersgrupper skal opgaverne løses af hold bestående af 2-3 deltagere. Der konkurreres indenfor 2 forskellige kategorier: Open og Regular.

Hvert år defineres et ny tema, som konkurrencernes omdrejningspunkt. Som eksempler på temaer, der har været anvendt de seneste år er ”Robotter, der fremmer bæredygtighed indenfor grøn energi”, ”Robotter der kan hjælpe med at begrænse eller håndtere affald”, ”Robotter der hjælper med at producere flere og bedre fødevarer”.

 

Open

Open hvor opgaven er mere bred og projektorienteret. Deltagerne skal konstruere robotter indenfor årets tema, lave en præsentation af løsningen mundtligt, en udstilling af robotten, en plakat og en video.

Regular

I Regular-konkurrencen skal robotten løse en bunden opgave på banen på tid.

 

Hvem kan deltage?

Alle børn og unge kan deltage i WRO. Det kan være i regi af skolen, ungdomsklubben, fritidsklubben, efterskolen eller bare sammen med vennerne. Man behøver ikke at deltage i selve konkurrencen for at bruge opgaverne, og dermed heller ikke overholde alle reglerne. Alle og enhver kan bruge vores opgaver og regler som det passer bedst til deres situation.

F.eks. kan man vælge at have mere end 3 deltagere på et hold, hvis det passer jer bedst. Eller man kan vælge at løse indskolingsopgaven på et Mellemtrinet og med LEGO MINDSTORMS hvis det giver mere mening for en. Så lang tid, at man ikke skal deltage i en officiel konkurrence, så kan reglerne bøjes i den retning, der passer bedst til ens situation. Det vigtigste for os er, at materialet bruges og kommer så mange børn som muligt til glæde og kan inspirere både voksne og børn til leg og læring med teknologi.

Har I lyst til at prøve kræfter med konkurrencens opgaver, er det frit og gratis at downloade opgaverne på dansk her på siden – eller på engelsk fra den internationale hjemmeside. Fra 2019 vil der blive et mindre gebyr for at kunne downloade dokumenterne i en dansk version.

 

Hvad kræver det af udstyr?

For at komme i gang skal I have et WeDo-sæt version 2.0 eller LEGO MINDSTORMS NXT/EV3, som kan købes hos MV-Nordic. En pc til programmering.

Regular-banemåtten kan frit downloades til print her fra siden. Vi kan også trykke banemåtten for dig og sende mod en betaling på kr. 600,00 plus moms og forsendelse.

Et robot bord, som regular-banemåtten kan lægges på, kan I selv bygge ud fra de specifikationer, der findes i reglerne.

Til Regular skal du bruge LEGO-klodser til at bygge baneelementer. Det er helt almindelige LEGO-klodser men hvis du ikke har disse klodser i forvejen, kan du købe en speciel WRO-klodskasse hos MV-Nordic for kr. 300 plus moms og forsendelse. Klodserne i kassen kan genanvendes til at bygge Regular-banen år efter år. Kontakt Birthe Ritter, hvis du er interesseret i denne kasse, da den ikke kan købes i normal handel.

Til Open kan frit vælges mellem brug af LEGO® dele  og andre materialer. Der kan frit vælges hvilken software der anvendes. Der kan frit vælges hvilke kontrollere, der anvendes. Ved den international WRO finale har holdene mulighed for at vinde LEGO Education creativity award hvis de primært anvender NXT / EV3 (LEGO) kontrollere. Robotterne må gerne være samlet på forhånd og programmerne må gerne være udviklet på forhånd  (se mere under reglerne som er beskrevet under konkurrencer).