WRO Regular 2020

Indskoling

Der er opstået en skovbrand og der er brug for hjælp til at bekæmpe den.

Konkurrencebanen

Holdene skal bygge og programmere en WeDo 2.0 robot der kan løse en række opgaver på robotbanen – fungere som førerløst redningsfartøj.

Der er brug for hjælpe til at bekæmpe branden og evakuere de mennesker der bor tæt på branden. Bagefter skal der plantes nye træer.

Mellemtrin

En landsby er blevet ramt af en voldsom storm. Strømmen er gået, og hovedgaden er blokeret af et væltet træ. Der er behov for nødforsyninger i bestemte områder af landsbyen. Klimapatruljen må hjælpe

Beskrivelse af konkurrencen

I år er opgaven at bygge en robot, der hjælper landsbyen med at komme sig efter stormen ved at levere nødforsyninger og fjerne det væltede træ fra hovedgaden.

Udskoling

En snestorm har netop ramt en by, der aldrig før har haft sne og kulde. Indbyggerne er slet ikke forberedt på forholdene Bilerne kører fast i sneen og gaderne er sne- og isglatte. Byrådet har sendt bud efter din Klimapatrulje for at få hjælp til at normalisere forholdene.

 

Beskrivelse af konkurrencen

I år er opgaven at bygge og programmere en robot, der hjælper med at genskabe normale forhold. Din robot skal hjælpe med at fjerne sne, få to fastkørte biler fri og strø salt og grus på vejene. Pas på ikke at beskadige nogen træer under vejs..

 

Senior

Senior materialet oversætter vi ikke til dansk. Alt materialet, opgaver og regler er identisk med det officielle materiale.

Rising water is dangerously increasing pressure on the dikes that protect an area below sea level. The warning system just alerted you that water is leaking from two dikes that threaten to collapse. Your robot is parachuted into the area to fix the issues

Beskrivelse af konkurrencen

This year, it is the Senior mission to design a robot that will need to locate the dikes’ weaknesses, find material to build reinforcement walls, install sandbags to protect houses, and notify their occupants that they have to evacuate.