I ønskes alle en rigtig dejlig jul og et godt nytår. Tak for samarbejdet i 2023, som med omkring 3.500 deltagere har været et rigtig dejligt WRO-år. Vi glæder og rigtig meget til det fortsatte samarbejde – og vi er lige nu i gang med at oversætte 2024 opgaverne og andre forberedelser vedr. næste år.

Temaet for 2024 er ”Klodens Vogtere” (Earth Allies) – spændende tema med rigtig gode opgaver – så glæd jer til det.

Al materialet frigives på hjemmesiden 15/1 2024. I kan allerede nu bestille baner og klodssæt fra hjemmesiden, hvilket jeg vil anbefale, hvis I vil have banerne umiddelbart efter 15/1 – da vi stiler efter kun at bestille det antal, som vi ved I skal bruge. På den måde ”brænder” WRO ikke inde med baner. På hjemmesiden kan I også allerede nu se, hvilke aktiviteter, der er planlagt for 2024 – og I er alle velkomne til at book os ind til planlægning og afholdelse af stævner. Det er som sædvanligt gratis 😊Årshjul – WRO Danmark – Samme sted kan I også allerede nu tilmelde jer informationsmøde om WRO 2024.

I 2024 er der en WRO Open Regional Tournament i Brescia i Italien i september (det var den turnering, som vi afholdt i Odense i 2023 under navnet Friendship). Hvis nogen af jer, er interesserede i at deltage i den event med et hold, så skal jeg vide det senest 1/2 2024. Der er begrænsede pladser, og den endelige og bindende tilmelding bliver omkring 1/5 2024. Jeg ved det er tidligt for jer, men det kunne jo være, at fx jeres skole allerede nu ved, at I gerne vil at jeres elever skal  prøve kræfter med en international event. Det er en stor oplevelses for såvel voksne som børn at deltage i en international WRO event. Det koster omkring 400 Euro pr. person at deltage plus transport– og er I interesserede så tag fat i Birthe for en videre dialog om deltagelse. WRO Danmark vil evt. dække nogle af udgifterne.

Som noget nyt (og på opfordring) vil vi i 2024 etablere et netværk for alle undervisere/holdledere i WRO, hvor I kan udveksle erfaringer og etablere samarbejder mm. Stiftende netværksmøde bliver 15/3 i forbindelse med afholdelse af R24 i Odense Congres Center. Så sæt allerede nu et kryds i kalenderen der. R-24: Et robotevent i verdensklasse | R-24 (ritzau.dk), Her har i desuden samme dag (15/3) mulighed for at besøge R24 med jeres elever (fra 7. klasse og opad).

Til slut endnu engang God Jul og Godt Nytår til jer og jeres familier.

Med venlig hilsen/Kind Regards

Birthe Ritter

WRO National Organizer

 +45 29 49 44 03