Indtil nu har Danmark af ressourcemæssige grunde kun deltaget i kategorierne OPEN og REGULAR i aldersgruppen 16 – 19 år.

WRO Danmark har de seneste år fået mange opfordringer til at udvide aktiviteterne til også at omfatte børn i folkeskolealderen. Kredsen omkring WRO Danmark er derfor blevet udvidet til at omfatte MV Nordic med henblik på at afsøge mulighederne for dette, herunder at inddrage efterskoler.

I modsætning til andre konkurrencer er WRO en enkel og billig måde at bringe robotter ind i undervisningen.

Det er nemt at opstille banen, hvilket betyder at den hurtigt kan tages ned og flyttes til et andet lokale. Hermed kan banen benyttes af mere end en klasse ad gangen. Måtten, som skal bruges, kan man selv printe (se under downloads her på siden), eller man kan bestille den hos WRO Danmark (bir@eskills.dk) – prisen er 600 kr. + moms og forsendelse (kan evt. afhentes i Aarhus). Bordene kan man selv bygge efter de specifikationer, der findes i konkurrencereglerne (se under downloads her på siden).

LEGO klodserne kan købes hos MV-Nordic – et sæt koster kr. 250 kr. plus moms og forsendelse, og vi garanterer, at sættet kan anvendes i mindst 2 år.

WRO Danmark ser ikke konkurrence elementet som det vigtigste. I første omgang bliver der således kun tale om lokale konkurrencer/stævner. Vi  anbefaler, at man lokalt på skolerne laver en udstilling/kørsler f.eks. en fredag eftermiddag, hvor forældre og søskende inviteres. Man kan også invitere naboskoler eller hold fra Coding Pirates til at deltage i ens stævne

Konkurrencerne følger FN’s bæredygtigheds mål, og der kommer nye konkurrencer ud hvert år. Da vi i Danmark nedprioriterer konkurrenceelementet, behøver man ikke at følge de internationale konkurrencer. Er en lærer eksempelvis tryg med 2018 udgaven, kan han/hun vælge at bruge materialet igen i 2019, 2020 og så fremdeles. Kun såfremt man ønsker at forsøge at kvalificere til den internationale finaler, skal man bruge årets konkurrence og følge de internationale regler.

Ønsker man at deltage, kontakter man Birthe Ritter på tlf. 29494403 eller på bir@eskills.dk eller man kan tilmelde sig her på siden, så kontakter vi jer med relevant information.

For at hjælpe igang tilbyder vi:

  • Gratis grundkursus i LEGO Mindstorm hos MV-Nordic i Odense
  • Introduktion til WRO og eksempler på hvordan opgaverne kan løses. Introduktionen er henvendt til undervisere og vil blive afholdt lokalt på skolen eller i kommunen
  • Telefonsupport (i begrænset omfang)
  • Assistance ved afvikling af stævner