Vi har spurgt en række tidligere og nuværende deltagere og undervisere om deres udbytte af deltagelse i WRO og om hvilke råd, de vil give til nye deltagere.

Vi starter ud med Michael der var så dygtig og heldig at vinde hele fire gange og dermed har repæsenteret Danmark ved den internationale WRO finale i Abu Dhabi 2011, Kuala Lumpur 2012, Jakarta 2013 og Delhi 2016.

Michael læser idag Engineering Psychology på Aalborg Universitet og er for længst blevet for gammel til selv at være deltager. Derfor forsøger Michael sig her i 2018 som coach for et hold fra Thisted Tekniske Gymnasium – de går efter guldet og en plads ved den internationale finale i Thailand i november. Samtidigt er de begyndt at forberede sig på at opnå en plads ved WRO Friendship Invitational Tournament på Filippinerne i september i år.

Her kan du læse hvad Michael siger om deltagelse i WRO:

“Jeg har haft fornøjelsen af deltage i WRO i Regular-kategorien mange gange, og har fået venner for livet i samme omgang?. Den danske finale er en af de sjoveste og mest nervepirrende dage på året, og den kulminerer med god mad og hyggesnak med de andre hold om aftenen?.

Michael og holdet har besøg af Kjeld Kirk Kristiansen ved WRO finalen i Abu Dhabi i 2011

Ved verdensfinalen oplever man værtslandets kultur, møder interessante mennesker fra hele verden og har det så sjovt at man nogen gange glemmer at sove.

Emil og Michael har taget natten i brug for at lægge sidste hånd på robotten.
Kuala Lumpur 2012

Den danske delegation er god til at støtte op om hinanden under hele turen, og man får et stærkt fællesskab ?.

 

Den danske delegation ved finalen i Jakarta 2013

Efter min første oplevelse med WRO var jeg helt overbevist om at jeg skulle arbejde med robotter, så jeg begyndte at læse til maskiningeniør, men jeg opdagede senere, at jeg er mere fascineret af menneskecentreret design, hvorfor jeg i dag studerer Engineering Psychology.

Jeg har dog stadig en en enorm appetit for robotter som fritidsaktivitet og en lyst til at videregive de gode oplevelser, som jeg selv har nydt — derfor har jeg blandt andet beskæftiget mig med hvordan, man lærer børn at programmere, undervist i LEGO-robotter på en skole og udstillet mine egne robotter ved LEGO World i København.

Indien 2016

Mine bedste råd til nye deltagere er: Byg en rigtig stabil grundrobot — hvis ikke den kører lige, falder alt andet fra hinanden. Giv ikke op hvis I synes at programmering er svært, blot søg råd fra andre, det er ikke så slemt, som det ser ud til. Vær ikke bage for at dele ud af jeres egen viden heller, man lærer næsten altid noget af at tale med andre. Og sidst men ikke mindst; det er bedre at løse få opgaver godt og stabilt end at satse på, at man kan nå det hele.

 

Nye Mexikanske venner.
Indien 2016.

WRO og de mennesker, som jeg har mødt som følge, har haft en enorm indflydelse på mit liv og åbnet døre til oplevelser og kontakter, som jeg aldrig var kommet i nærheden af uden. ?