Mit hold, runeristerne, deltog i WRO i Jakarta 2013 i kategorien Open hvor temaet var kulturarv. Generelt var det at være med i WRO en helt utrolig og ubeskrivelig oplevelse. Jeg føler en vis stolthed i at have repræsenteret Danmark ved et internationalt event og endnu mere stolt over at vores hold vandt publikumsprisen.

 

Runeristeren

For mig personligt, var det også bare en vild oplevelse at rejse om på den anden side af jorden og opleve en helt anden kultur. Da temaet for vores WRO var kulturarv, var der derfor endnu mere mulighed for at opleve forskellige kulturer og mennesker. På trods af forskelligheder, så var det bare også så mange ligheder, og det var bare så fedt at kunne nørde sammen med andre som havde de samme interesser for teknik, kreativitet og LEGO.

Kathrine og Karoline i Indonesisk selskab

WRO har helt sikkert været noget der har fået mig til at vokse både fagligt og som person. Jeg har stadigvæk en LEGO figur som jeg fik til WRO, og hver gang jeg finder den frem så kan jeg ikke lade være med at smile lidt og føle mig slot over, hvad jeg opnåede og mindes alle de gode oplevelser, som WRO førte med sig.

Jeg har en bachelor i Interaktionsdesign og er ved at tage den tilhørende kandidat i Interaktionsdesign på Aalborg Universitet. Jeg ved ikke om man direkte kan sige at WRO fik mig til at vælge min uddannelse, men en opdagelse, jeg gjorde under WRO, øgede min interesse for Interaktionsdesign. Denne oplevelse var at vores robots interface kunne tolkes på forskellige måder, og det gjorde at nogen brugere blev forvirrede, da de havde en forventning om, hvad der skulle ske, og der skete så noget andet. Dette øgede min interesse i, hvordan mennesker og maskiner kommunikerer med hinanden, og hvordan man opnå den bedst mulige interaktion. I dag arbejder jeg derfor stadigvæk nogle gange med robotter, og jeg finder det lige så interessant, hvis ikke mere, som jeg gjorde da jeg deltog i WRO.

Hvis jeg skulle give nogen gode råd til kommende deltagere i WRO, så er det (hvis man deltager i open) at løse opgave med kreativitet og opfindsomhed, samt fokusere på at lave noget som man selv finder interessant. Derudover så handler det bare om at have det sjovt og nyde oplevelsen. Det at deltage er helt sikkert ikke noget man vil fortryde. Husk at WRO er mere end en robot konkurrence, det er en mulighed for at skabe nye forbindelser, opleve nye kulturer, udfordre sig selv og være en del af et fællesskab.

 

Hilsen Kathrine Maja Hansen