Torsdag d. 7. november drager Team RoboTech fra Aalborg Tekniske Gymnasium og Team D.A.K fra Solrød Gymnasium til Györ i Ungarn for at deltage i årets store internationale WRO finale. Men WRO er også andet end konkurrence og deltagelse i events – det egentlige formål er jo i sidste ende at få flere børn og unge til at interessere sig for naturvidenskab, teknologi og robotter.

Team RoboTech
Team D.A.K.

Det faglige udbytte

Om det siger Kasper Winther, der er lektor på Aalborg tekniske Gymnasium : “Aalborg Tekniske Gymnasium har deltaget i WRO i de sidste 7 år. WRO er et effektivt koncept som vi primært bruger i den frivillige undervisning.WRO’s internationale fundament har bl.a. betydet, at vi har haft mulighed for at deltage i internationale turneringer på Filippinerne og i Aarhus.WRO har vist sig at være stærkt medvirkende til, hvilke fag de studerende efterfølgende vælger. Det er mit klare indtryk, at WRO stimulerer til at vælge tekniske- og naturvidenskabelige fag.”

Venner og oplevelser for livet

Så gør det heller ikke noget, at man har det sjovt og får gode minder samtidigt.

Med til Ungarn er også Emil, der skal være dommer i Regular konkurrencen. Emil er selv tidligere WRO deltager og har være med til et par finaler i tidens løb. Om det siger Emil: “ Jeg har fået enormt meget ud af at deltage i verdensfinalerne. Turen til Malaysia var så fantastisk en tur på alle måder. Dels var det i sig selv vildt overhovedet at prøve at komme så langt væk. Endnu vildere var det at møde så mange andre unge mennesker fra ca. 50 lande. Det er stadig – nu næsten syv år efter – en de absolut bedste oplevelser, jeg har haft. Det gav mig også blod på tanden til at stille op året efter som deltager, et andet år som holdleder, og én gang i College-kategorien.

Jeg har uden tvivl fået venner for livet gennem WRO. Nogle af mine bedste venner overhovedet er mine gamle holdkammerater fra WRO. Derudover har jeg fået masser af venner rundt om i verden – blandt andet fra Mexico, Indien og Costa Rica, som alle tre også er deltagende lande i konkurrencen.”

Store oplevelser forude

Vi håber som altid på, at vores hold opnår gode placeringer ved finalen og under alle omstændigheder så ved vi, at der venter Team RoboTech og Team D.A.K. en stor oplevelse.

GOD TUR til Victor, Frederik, Thomas, Katharina, Anna og Dennis!