Så er årets opgaver til WRO 2021 offentliggjort, og de må siges at være brandaktuelle som aldrig før.

Det handler om at nedbringe vores forbrug af fossile brændstoffer og erstatte dem med grøn energi fra vedvarende energikilder.

Men det handler også om at nedbringe vores forbrug af energi i det hele taget, så der er brug for såvel teknologi, innovation og kreative løsninger.

Hvordan kan robotter hjælpe os med at gøre mere brug af vedvarende energi i hjemmet og/eller i vores nære omgivelser – f.eks. i skolen.

Hvordan kan robotter hjælpe os på transportområdet, så vi udleder mindre CO2. Kan vi transportere mennesker og varer mindre, kan vi finde alternative brændstoffer, der ikke forurener, og hvordan kan vi sikre systemer til effektiv opladning af hybrid- og elbiler.

Hvordan kan robotter hjælpe os med at udvikle smart grids, så produktion, transport og forbrug af el kobles intelligent sammen.

Årets tema læner sig op ad flere af FN’s verdensmål , og der er masser af inspiration at hente der.

Der er masser af spændende udfordringer at arbejde med både i Regular disciplinen, hvor der køres på robotbanen og i Open disciplinen, hvor der arbejdes med et robotprojekt.

Alle opgaver kan downloades frit og kvit her fra hjemmesiden under “WRO 2021”. Hvis I selv vil printe robotbanen, så kontakt os på bir@eskills.dk, så sender vi en printfil. Alternativt kan banen og evt. WRO klods sæt købes hos os (se under “kom godt igang”).

Brug for assistance til at komme igang?

WRO Danmark hjælper gerne igang med f.eks. at lave lokale stævner og har erfaring i følgende opsætninger:

  • Enkelt eller flere klassetrin på en skole
  • Enkelt eller flere klassetrin fra flere skoler i samme kommune
  • Enkelt eller flere klassetrin fra flere skoler fra flere kommuner
  • Helt åbne stævner i regi af f.eks. Experimentarium hvor alle er velkomne

Et stævne kan f.eks. finde sted i jeres gymnastiksal en hverdag året rundt, så vi tilpasser helt efter jeres muligheder og behov.

Så sidder I og har lyst til at prøve WRO konceptet, så tag endelig fat i os. Vi kommer meget gerne til et helt uforpligtende møde hos jer – og det kan i disse covid 19 tider, selvfølgelig også foregå online.