I samarbejde med WRO Danmark og lektor Ole Caprani, Institut for Datalogi på Aarhus Universitet skal vi afholde turnering i WRO WeDo i aldersgruppen op til 10 år på Sødalskolen i Aarhus d. 17. maj 2018
Vi har spurgt børnene i vores to 3. klasser, om de har lyst til at deltage. Nogle ville gerne, og andre var i tvivl.
I marts måned var vi på besøg på Aarhus Universitet hvor vi gik i gang med at bygge WeDo robotter og løse opgaver på WRO Regular-banen. Børnene var meget engagerede, og på under en time havde de bygget en robot til at løse opgaver.

Der er mulighed for både at fjernstyre og programmere robotterne. For at lykkes med at få så mange points som muligt på de to minutters køretid, er det afgørende at lægge en god strategi på banen, og at alle på holdet er klar over reglerne, har gode aftaler og er hurtige både i tanke og handling. Et hold består af 3-4 børn.
Efter besøget ville alle børn på 3. årgang gerne deltage i turneringen den 17. maj. Her deltager også hold fra Coding Pirates fra Aarhus Universitet.

Ud over at løse opgaver på Regular-banen skal vi deltage i OPEN kategorien. Her skal vi undersøge, hvordan vi bruger maskiner og robotter i fødevareproduktionen. Årets tema er nemlig ”Robotter i fødevareproduktionen”. Holdene skal bruge elementer fra WeDo til at bygge automatiserede maskiner og robotter, som kan bruges til at illustrere, forklare og demonstrere, hvordan maskinerne og robotterne kan hjælpe mennesker med at producere flere fødevarer og minimere madspild.
Maskinerne og robotterne skal opstilles i en udstillingsbod og holdene skal være klar til at demonstrere deres projekt for publikum og dommere.

Vi håber at turneringen bliver en succes, så flere børn i Aarhus og Danmark kan få mulighed for at deltage til næste år.
Man er velkommen til at komme og overvære turneringen torsdag den 17. maj mellem kl.16 og 18 på Sødalskolen, Louisevej 29, 8220 Brabrand.
Kontakt gerne lærer Carsten Møller på carsten.moeller@skolekom.dk,for flere oplysninger – eller Birthe Ritter, WRO Danmark.